Hoog financieel rendement

De Van der Valk Solar Tracker® Field is een één-assig volgsysteem dat uitblinkt in effectiviteit. Het systeem staat de hele dag door in de meest ideale stand op de zon gericht en het levert u daarmee de maximale energieopbrengst op. In combinatie met de lange levensduur van het systeem zorgt de Van der Valk Solar Tracker® Field hiermee ook nog eens voor het hoogste rendement van uw investering.
De toegepaste technieken maken de Van der Valk Solar Tracker® Field uniek in zijn soort. Zo kunnen de systemen modulair worden gekoppeld tot een rij van acht units per motor. Elke unit biedt plaats aan acht zonnepanelen, zodat er in totaal 64 zonnepanelen (ca. 16 kWp) per trackersysteem kunnen worden gemonteerd. De totale lengte daarvan bedraagt ca. 64 meter. Het besturingssysteem dat ervoor zorgt dat de panelen altijd in de juiste positie staan kan een groot aantal van deze rijen tegelijkertijd aansturen. Het besturingssysteem is gebaseerd op een solartijd-algoritme, waardoor het overal ter wereld exact weet waar de zon staat en het instellen van sensoren niet nodig is.

Vast systeem of Van der Valk Solar Tracker?

Ten opzichte van een vaste installatie is bij de aanschaf van een solar tracker vaak een meerinvestering vereist. Door de  ink hogere energieopbrengst verdient deze meerinvestering zich echter binnen enkele jaren terug (zie figuur 1 en 2). De exacte terugverdientijd verschilt uiteraard van land tot land en is mede afhankelijk van het aantal zonuren en de geldende energietarieven. De terugverdientijd, alsook het financiële rendement in de jaren daarna, kunnen op basis van de juiste variabelen vooraf nauwkeurig worden berekend.

Twee gratis programma's om de meeropbrengst te berekenen van een solar tracker t.o.v. een vast systeem

PVGIS

Met het programma PVGIS (Photovoltaic Geographical Information System) kunt u voor Europa, Afrika en Zuid-West-Azië gratis, snel en eenvoudig de opbrengst van een PV systeem berekenen.

 

Ga hier naar PVGIS en geeft u vervolgens aan:

 

- selecteer uw taalkeuze bij vlaggen (bovenaan rechts)  

- selecteer Europa of Africa (bovenaan links)

- geef plaatsnaam aan (bovenaan midden) of selecteer deze op de kaart

- laat ingevulde gegevens staan (grijze vak)

- vink aan 'also optimize azimuth'

- kies bij Tracking Options: 'inclined' en vink aan: 'optimize'

- kies 'calculate'.

 

U krijgt dan twee tabellen te zien die de hoeveelheid opgewekte energie weergeven onder de aangegeven omstandigheden. 

De bovenste tabel geeft de opbrengst van een vast systeem (Fixed) weer.

De onderste tabel geeft de opbrengst van een bewegend systeem (Tracker) weer.

 

Voorbeeld: In Lissabon levert een bewegend systeem (Tracker) 31% meer energie op dan een vast (Fixed) systeem!

PVWatts Viewer

Met de PVWatts Viewer (gratis) kunt u voor 76 locaties wereldwijd en 239 locaties in de Verenigde Staten snel en eenvoudig de opbrengst van een PV systeem berekenen.
 
De PVWatts Viewer is een interactieve kaart, die direct gekoppeld is aan PVWatts rekenmachines, waarmee de gebruiker de energie-opbrengst en kostenbesparing van netgekoppelde fotovoltaïsche (PV) systemen kan bepalen.
 
Zie hierboven een voorbeeld van de uitkomst van een berekening in Colorado. 

Download de brochure

"We chose Van der Valk mounting systems because of their high quality, easy to assemble products and excellent levels of customer service. Together we have been able to co-operate on some fantastic commercial projects."

Nick Porter - SAS Energy UK

Bekijk alle projecten

Van der Valk Solar Systems BV

Zwartendijk 73
2681 LP MONSTER
The Netherlands

T: +31 (0)174 - 21 22 23
F: +31 (0)174 - 24 27 27
info@valksolarsystems.nl

Valk Solar Systems UK Limited

Innovation House, Discovery Park
Innovation Way
Sandwich CT13 9FF
United Kingdom
T: +44 (0)1304 897658
info@valksolarsystems.co.uk